Alla inlägg under augusti 2008

Av Bent Christiansen - 23 augusti 2008 10:35

Är du allergisk? Är fingret svullet? Kliar det? Illamående? Detta skulle kunna vara en del av de frågor farbroro doktorn hade ställt om det hade varit nödvändigt att besöka honom. Men icke, en blond (fd) blåögd, och då menar jag blåa ögon, dansk viking sänker man inte så lätt. Det skall mer till för att besegra oss. Ärligt talat så märks det knappt, det var värre förr när man kunde bli av med hela handen för den här typen av skador.


Nu är det inte många timmar kvar, har börjat nynna på dom gamla låtarna. Problemet är att varken melodin eller texten sitter kvar. mmmm yes mmmm yes mmmm yes how are you mmm nånting åt det hållet tror jag att det var. Ni vet förstås vilken låt jag menar. Nu kom jag på en vers till mmmm come mmm too mm into the night, yes. Eller hur precis den är det.


Vi hörs


Alexander glöm inte vem det är som bestämmer ikväll.

Morfar

Av Bent Christiansen - 22 augusti 2008 20:32

Jag är justerad, det är mig det är synd om, jag lider, ingen har det värre än vad jag har, här pratar kvinnor om att föda barn, fnys. Oj, oj ,oj Ni anar inte hur det känns. Ända nere i tårna. Vad är det som har hänt undrar Ni. Vad som har hänt! Jag är skadad, och då menar jag skadad. Jag har fått ett getingstick. I fingret. Den j---veln högg mig i fingret. Det känns som om hela fingret är borta, ja åtminstonde en bit av det. Vet inte när det hände sist men ont gör det. På grund av detta har goda råd inte väntat på sig. Har du provat det, har du gjort så. Har du smörjt in fingret med det. Har du den typen av tabletter hemma, Min mamma dog nästan av ett getingstick. Det var en kille i 50 årsåldern han fick amputera fingret. Men hur illa kan det vara, det är ett getingstick. Till saken hör att både min syster och pappa är överkänsliga mot getingstick så vi får låta framtiden avgöra.


REUNION i morgon smäller det. På Hågelby slott som ligger i Botkyrka, där jag är uppväxt, sker en REUNION i musikens tecken. Alla gamla Botkyrka band skall spela. Det betyder att det kommer att komma en massa gamla kompisar från skolan, handbollen, lekskolan ja  i stort sett från hela min uppväxt. Vilken grej! Jag var där idag och kollade lite och gissa om den lilla stunden fick en att längta till imorgon. Kjelle Allinger som är en av eldsjälarna bakom hela grejen träffade jag idag. Vi har nog inte setts på 30 år så det blev ett kärt återseende. Han kommer att lira med ett antal band under morgondagen där ytterligare gamla polare ingår.

Om kvällen inte blir för sen hoppas jag kunna delge Er lite om vad som hände annars får det bli på söndag. Kolla in sidan.


http://www.reunionbotkyrka.se/


I morgon kommer Alexander och Cassandra hit, dom skall sova över så det är synd att jag skall bort. Men vi hinner med en del bus under dagen och även på söndag. Jennie och Laurent skall på bröllop så jag tror nog att dom tycker det är skönt om inte barnen kommer allt för tidigt på söndagen.

Alexander! Glöm inte att det är du som är herre i huset när inte morfar är hemma. Självklart sitter du på min plats vid middagen och ser till att tjejerna uppför sig vid matbordet.

Hälsningar morfar

Av Bent Christiansen - 21 augusti 2008 09:16

Att vara...........? 1000 ......! vissa namn florerar mer än andra, tar plats överallt. Tittar man i tidningar, detta namn. Lyssnar på radio detta namn. Stort ego! detta namn. Jag är bäst! Detta namn. Jag, jag ,jag. Var är vi andra? Jag börjar tröttna på detta namn där jag, jag, jag står i centrum. Meilade mig, jag gjorde, jag, jag jag. Klapp för bröstet. Att framhäva sig själv och för den delen alla andra med samma ego och namn har tydligen blivit en lukrativ bransch för vissa. Vi andra då? Vi som gör det vardagliga utan att behöva stå upp och tro att vi är förmer än andra och proklamera, jag, jag ,jag. Även ordet " i min nästa " förekommer väldigt ofta. I min nästa ,,,,,,,, I min nästa,,,,,,,, I min nästa,,,,,, även på min förekommer På min ,,,, På min ,,,,,,,, Tänk att någon som äger så otroligt mycket har så svårt att vara ödmjuk. Som sätter sig i en sandlåda med sina innersta och tror att man är förmer än andra .

Vadan detta påhopp mitt i alla familjekrönikor.

Läs tidningar, lyssna på radio. Jag, jag, jag, så förstår Ni vad jag menar.

Av Bent Christiansen - 21 augusti 2008 08:45

Kan inte låta bli att visa Er följande bild.

 

 Mormors glasögon och i full färd med att spexa.

Av Bent Christiansen - 20 augusti 2008 11:12

Jag var som vanligt uppe tidigt, skillnaden i dag mot igår var att jag hade ett ärende. Jag skulle måtta upp Jessicas handfat i badrummet som har gått sönder. Missilen var vaken när jag kom vilket innebar för hennes del att det var inte speciellt aktuellt att äta frukost, det var roligare att vara med morfar och kolla in vad han hade för sig. Tumstock, vilken rolig leksak för en liten batting, hur gör man här då? ojdå kunde den vridas åt det här hållet också! som tur var gick den inte sönder så de mått som behövdes är nu tagna. Åter till dagens rubrik. Nu var det dags att sätta på sig kläder för att hinna med bussen. När går bussen frågade jag? Fem i nio. Varför måste vi gå redan nu klockan är bara kvart i nio. Du har aldrig åkt buss vid den här tiden med barnvagn va? Nej det kunde jag inte påstå men jag blev snart varse vad Jessica menade. Väl ute på gatan började det, dom kom från höger, dom kom från vänster, dom kom bakifrån, dom kom från alla håll med samma mål. Komma först till busshållplatsen för att vara garanterade att få plats på bussen. Dom sprang, och nu överdriver jag inte, dom sprang med barnvagnarna. En i vagnen en i famnen, två i vagnen en på armen, en i vagnen en på armen en 3 meter efter. Så där såg det ut. Jessica, som för övrigt är avlad av en gammal sprinter, tog långa kliv utan att springa och kom i mål som god tvåa. Var det nu inte redan för många vagnar på bussen så var vi garanterade en plats. Nu började smusslet i kön, vissa började besöka dom som hade en bättre position i hopp om att vi andra skulle vekna, vi har sällskap, vi är tillsammans. Men icke här gällde djungelns lag.

Nu såg vi bussen, det var som att titta på ett Formel ett lopp där alla varvade upp sina motorer innan dom gröna lamporna tänds. Med gnisslande bromsar stannade bussen vid hållplatsen, kommentarerna lät inte vänta på sig, stannar han inte ovanligt långt fram idag, eller dom brukar inte åka med den här bussen. Så där fortsatte det. Alla kom lyckligtvis med trots att det blev trångt. Morfar han hade hittat en sittplats i bussen en bit ifrån händelsernas centrum och satt nöjt och såg på spectaklet. Bussen börjar rulla framåt och nu inträffar nästa sevärda händelse. Alla mammor och pappor börjar snegla över axeln, min första tanke är vad tittar dom på! Aha nu vet jag. Dom kollar in dom andra barnens kläder och skor, ler lite förnöjt ena stunden för att i nästa titta på sitt eget barn med en förvånad blick. Jag undrar vad som rör sig i deras huvuden. Nästa hållplats, fler barnvagnar. Det här går inte tänker jag. Men på något konstigt sätt lyckas även dom klämma sig in på bussen. Jessica berättar att vissa chaufförer tillåter inte att man står med barnvagnar på detta sätt, så kompakt för skulle det hända något så är det chaufförens ansvar. Vid Skanstull kliver många av så det blir lite drägligare för dom som står upp. När vi går av vid Södra station är det en stor befrielse att komma ut och få andas. Har du det så här varje morgon? Nej bara vid den här tiden på morgonen. Tack gode gud jag skulle bli vansinnig.

Av Bent Christiansen - 19 augusti 2008 14:59

Då har man än en gång varit i farten och gjort sånt som man egentligen inte borde göra. Vi tar det från början. Den bärbara datorn som jag har, har sedan en tid tillbaka talat om för mig att den saknar brandvägg. Har haft i åtanke en längre tid att jag skulle lämna in den för lite uppdateringar och kolla upp en del småsaker som den har för sig framförallt när man skall stänga av den. Men vadå på Expressens websida får man goda råd om hur man enkelt fixar småsaker med sin dator. Hur svårt kan det vara det är väl ungefär som att installera en TV följ instruktionerna. Sagt o gjort här skall fixas en ny brandvägg.Klockan är nu ca 14.30. Stäng alla övriga program, steg ett var ju inga problem. Starta installationen genom att klicka på start here. Lätt som en plätt. Det är på svenska, detta går inte att misslyckas med.

Bla, bla bla press next, hoppsan nu börjar det på engelska Bla bla bla press next. Så där fortsätter det en stund. Sen frågar datorn do you want the program to check if there are virus in your computer? press yes or no. Det är väl bara att fortsätta det går ju som tåget detta. Klockan är nu

ca 16.45 Under kvällens lopp tittar jag till datorn ett antal gånger, den fortsätter att gå igenom fil för fil. Något har den hittat, det står en massa konstiga krumelurer i rutan lite längre ner men den bara fortsätter.

Vid halv elva tiden är det dags att inta ryggläge, datorn den bara fortsätter.

Vaknar vid halv sex på morgonen, innan jag sätter på kaffe skall jag bara titta till datorn, den fortsätter att gå igenom filer. Hur mycket finns det i en dator? Helt plötsligt är den färdig. För att spara alla nya inställningar måste du starta om datorn. Det vet jag hur man gör har gjort det ett antal gånger. Omstart. Vilken hacker man är. Sätter på kaffe och går in på toaletten, väl ute igen står den där, redo att möta dagens sväng in i internet. I med det mobila modemet efter 10 sekunder tryck på anslut, klicka på ikonen för internet explorer, sidan kan inte visas. Måste vara något tillfälligt fel jag provar med en annan sida. Aftonbladet.se.

sidan kan inte visas. Nu kommer vi till hemmafixaren vad göra.

Packa ihop datorn, gå till någon som vet hur man gör. Betala och se glad ut.

Datorn är klar om ett par dagar.



Av Bent Christiansen - 18 augusti 2008 13:56

Då börjar vardagslunken igen, jobba, äta, sova, behandling. Med andra ord det är som vanligt. Jag har passat på att fixa linet, det var dags. Började se ut som killarna i " dom kallar oss mods". Dessuom är det avkopplande att bara sitta och låta någon sköta om en även om det numera går ganska fort.

195:- kostar det för ca 15 minuter en ganska bra timpenning. Förkylningen börjar ge med sig lite takdropp och en rethosta som är lite besvärlig det är allt. Jag är säkert på banan om ett par dagar.

Skall under dagen ge mig på ett projekt som har legat mig i fatet ett antal år. Jag skall försöka fixa vardagsrumsbordet. Det har vinglat lite ungefär sen Therese föddes, men som dom säger Rom byggdes inte på en dag.

14.42 bordet är fixat det tog ett antal år men nu är det klart, så länge det varar. En del människor har en förmåga att flytta saker utan att lyfta dom.

Nästa projekt är att ladda ner en ny brandvägg till datorn, den förra har slutat att fungera. Återkommer med mer info hur det gick.

Dagens middag blir hemlagade köttbullar med gräddsås, det du Sabina.

Av Bent Christiansen - 17 augusti 2008 09:37

Då sitter jag vid mitt kära köksbord igen med en kopp kaffe och lyssnar på radion. Den gamla klyschan håller än " borta bra men hemma bäst ".

Åkte på en dunderförkylning som däckade mig totalt, jag har sovit 14 timmar i sträck. Stackars Marie hon fick ta hand om all packning, plocka upp, sortera all tvätt, vi har tvättstugan nu på fm. Jag ska försöka hjälpa till.

Undrar hur missilen reagerar när hon vaknar, ingen morfar som är uppe och ger henne frukost, Lemon Lime med riskakor kanske inte den nyttigaste men håll med om att den är orginell.

Nu återgår livet till det normala igen, inga leksaker att snubbla på ingen teletubbies som låter, " lalla poo " inga tjurrusningar mot dörren för att se om den är låst. Det är otroligt vad dom där små är snabba, lägg något på bordet, vänd dig om i 3 sekunder och vips så är den borta. I klorna på en liten missil som innerst inne vet att hon inte får ha den. Hur som helst det har gått jättebra det kan inte vara lätt när mamma säger en sak och morfar en annan. Det är ju en morfars privilegium att få skämma bort och göra saker som man normalt sett inte får göra.


Hoppas att vi får träffa dom andra barnbarnen snart kanske redan under dagen. Vill gärna visa Cassandra alla bilderna från Villa Villerkulla. Alexander får gärna titta han också men jag tror att bilderna på stridsvagnen och kanonerna är intressantare. Om alla vill och det fungerar kanske vi firar Maries födelsedag tillsammans.

Som sagt borta bra men hemma bäst. Gissa vem som lagade maten?

Det blev ingen


Ps Det är skönt att stå upp. Ds

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards