Alla inlägg under oktober 2009

Av Bent Christiansen - 13 oktober 2009 19:03

Hej Jessica


Jag lovar att tala om hur kladdkakan smakade, mycket vispad grädde ska jag ha på. Nu när din bemärkelsedag närmar sig förväntar jag mig något i stil med detta....

  

Träffade en gammal bekant idag eller rättare sagt jag träffade två. Först Jan "Bobbo " Elofsson. Vi har inte setts på 15 år. Vi spelade handboll ihop för hundra år sen. Anledningen till att jag sökte upp honom är att vi "gamla" ska försöka träffas på Tumba handbolls hemmamatcher. Han skulle försöka komma, mycket med jobbet även helger.

Den andra var Göran Cardestål, vi delade kontor för ett antal år sedan i Bromma. Han var pigg och glad som vanligt. Som alltid säger man när man har träffats att NU MÅSTE VI HÖRAS AV. Får se hur det blir med den saken, jag ska i alla fall försöka ringa.


Med hopp om mycket snö.............



Ha de


Av Bent Christiansen - 12 oktober 2009 11:31

Det började inget vidare idag. Satt och såg tidiga morgon nyheter på TV, när det var dags för ekonominyheter var jag i andra tankar jag skulle köpa en ny visp.

  



Den gamla gick sönder förra veckan och jag har inte riktigt förlikat mig med ballongvispen som vi har. Efter att ha sett sporten återvände jag ut till köket. Väl där skulle jag ta telefonen.

  




och slå en signal. Döm om min förvåning när jag fick tag i denna !!!

  



det går visserligen att göra mycket med en fjärrkontroll men inte att ringa, inte än i alla fall. Snabbt in i vardagsrummet för ett byte. Åter i köket hade jag glömt vem jag skulle ringa. Vad jag däremot kom ihåg var att jag skulle köpa en ny visp. Var gör man det ? På mitt andra hem så klart. IKEA.

Tunnelbana till Skärholmen och därefter en buss till IKEA. Jag hinner med en frukost innan dom öppnar, upp för rulltrappan och in i restaurangen. "Bjud din vän på frukost ta två betala för en" lysande tänkte jag, utan att veta att det var precis det som det skulle bli. Jag som alltid är hungrig. 10 spänn för 4 små frallor med pålägg och kaffe.

Efter intagen frukost var det dags att bege sig in i själva varuhuset bland barnvagnar och pensionärer. Börjar man längst ner är köksavdelningen det första man stöter på. Nu skulle här handlas en visp. Vilken mina, inte en visp så långt ögat kunde se, ok ballongvispar fanns det hur många som helst, men någon sådan ville jag inte ha. Jag ville ha en vanlig hederlig visp. Det fanns inte. Hela denna långa resa till ingen nytta, trodde jag.

När jag ändå är här kan jag lika gärna köpa vanliga värmeljus det går alltid åt.

  

Nu kom jag ihåg hustruns ord från gårdagen. " vi behöver blockljus till lycktan " jag köper blockljus också då ligger jag bra till hemma.


  



Där stod jag nu med följande, värmeljus och blockljus men ingen visp. Visst blev det lysande.


Ha de

Av Bent Christiansen - 11 oktober 2009 17:36

Grattis Danmark Ni var bättre, jag hade tippat 2-1 till Sverige men vi höll inte hela vägen. Läser i tidningen om att Sverige blev blåsta på 2 mål. Må så vara men det är ändå domaren som dömmer. Pappa var i alla fall i bästa form. här en bild när dom spelar Danmarks nationalsång.

  

Kolla in resten av gänget, jag stod upp jag också.

Tog en nostalgitripp i Segersjö när vi ändå var i Tumba, här växte jag upp och så här ser vår gamla lekpark ut i dag..

  

Tidigare var det nästan bara gräsmatta, nu blir det färdiga gångar och en massa blommor. Vet inte vad jag tycker ? Lite av den gammla charmen försvinner.

En som var lycklig var Victor, inte nog med att han vann vadslagningen om resultatet, han gillar tårta också.

  

Han var fenomenal på att pilla över hallonen som låg som dekoration till sin bit innan han skar. Vad gör det om hundra år.



Ha de

Av Bent Christiansen - 10 oktober 2009 08:08

Jag vet inte hur många som engagerar sig i mina promenader och de bilder jag lägger upp. Däremot vet jag att vissa som gör det tar till alla medel, nästan, för att lista ut var jag är. Kollar var jag var just den dagen, letar på internet efter nya bostadsbyggen i Stockholm. Men dom gick bet denna gång. Jag var tvungen att tala om för dom att bilden är tagen på en innegård i nya Sabbatsbergs området.

Lördagen bjuder som bekant på fotboll, kanske inte på den högsta nivån men det är ändå en plats till VM som står på spel. Parken i Köpenhamn, undrar om vi får se några skandalscener som sist det begavs sig. Nu läste jag att supportrarna mer eller mindre ska sitta i burar under matchen, allt för att dom inte ska komma in på plan eller slåss med varandra. Att danskarna skulle slåss tror jag inte på. Dessa "roliganer" har inte den mentaliteten dom är där för att se på fotboll. Visst finns det undantag ta bara idioten som sprang in på plan sist och gav sig på domaren. Jag tror inte att han innerst inne var en riktig dansk. Han var en reservare från någonstans. Själv ska vi se matchen hos en av mina bröder. Pappa i spetsen, mat, öl och till mina småbröders förtret så ska jag ha med mig en dansk flagga. Jag har något i min bag som inte dom har ????????

Jag har gjort all mat, det blir både förrätt, varmrätt och något gott till kaffet. La ner hela min själ, det kan inte ha varit speciellt mycket som mina barn skulle ha sagt, i framförallt varmrätten och det som kommer till kaffet.

Vi ska även dra till med en V75. Jag ska göra raden. Det var länge sedan jag spelade på hästar så är det någon eller några som har ett stalltips så mottages det med tacksamhet.


Hur det går i matchen ?     2-1.


Ha de 

Av Bent Christiansen - 9 oktober 2009 06:45

De svar som kom in igår var inte rätt. Lägger upp två bilder till som kanske, kanske kan vara till hjälp.

  

Området har ganska stora grönområden runt om kring, livsmedelsaffärer, banker mm.

  


Så frågan kvarstår Var är jag ???



Ha de

Av Bent Christiansen - 8 oktober 2009 14:15

Efter önskemål från Jessica kommer här två bilder från någonstans där jag har varit i dag.

Jag begav mig söderut i ett ärende när jag såg detta!!!

  


Mycket färger var det på fasaderna. Alla har en egen liten täppa framför ingången, den är så liten att det inte behövs någon gräsklippare. Personligen tycker jag att rummen en trappa upp verkar mörka med tanke på att grannen ovanför har sin balkong där och den är ganska djup.

Då till frågan, var är jag ?


Ha de

  





a

Av Bent Christiansen - 7 oktober 2009 19:34

Vi försöker hålla vår gård i ett fint skick. Ett skick som ska komma alla till lags, säsongsväxter, rent o snyggt både från ogräs och papper. Ni har säkert sett en del bilder som vi har lagt ut. Varje vår och höst ser vår hyresvärd till att det byts en del växter. Inte många, de flesta har vi satt ut och betalt ur egen ficka. Varje gång det är dags för nyplantering från hyresvärdens sida så ställer trädgårdsfirman de växter som var tänkta i vår del av gården vid sidan om så att vi själva ska kunna plantera hur vi vill ha det. Så även nu. Jag träffade dom på dagen och tackade för utbudet. Väl hemkommen senare under dagen upptäcker jag att någon eller några har stulit en hel del av det som skulle vara våran del av nyplanteringen. Hur lågt kan man sjunka. Gården är låst så det är inte vem som helst som kommer in. Förmodligen så står det fina sådana här....

  


hos någon som inte unnar alla grannar en fin gård.


Ha de





















a

Av Bent Christiansen - 7 oktober 2009 16:40

Jag har köpt kalsingar, inte det lättaste här på jorden men nu är det gjort. Kanske inte dom snyggaste eller hippaste dom duger åt mig. Tog en fika på stan med Jessica och Madeleine. Hon bara flinar när hon ser mig. Om det beror på att hon känner igen mig eller om hon tycker att jag ser rolig ut vet jag inte. Jag hoppas på det förstnämnda. Vi var på Espresso House på Sveavägen. På väg dit var det totalkaos på Sveavägen. En massa taxibilar som protesterade mot turordningen som gäller eller ska börja gälla på Arlanda. Först in först ut var deras budskap. Det är väl ok att dom gör sin röst hörd men, och jag menar verkligen men. Måste dom tuta samtidigt också. Det var ett fasligt liv på alla bilarna. Vad jag vet är det inte tillåtet att tuta hur som helst i tätbebyggt område. Om så är fallet undrar jag varför lagens långa arm som var på plats inte gjorde något. I samma takt som dom tutade i samma takt ylade hundarna. Hur reagerar folk med hörselskador ? Bara för att man är hörselskadad betyder inte med automatik att man hör dåligt, det finns dom som har hörapparater som förstärker vissa ljud. Dom kan inte ha haft det lätt. Hoppas att alla dom som for illa i och med dagens protester i fortsättningen bojkottar taxi. Det finns andra och förmodligen både enklare och mer effektivare metoder att göra sin röst hörd.

Vi hörs



Ha de

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards