Alla inlägg under mars 2009

Av Bent Christiansen - 15 mars 2009 19:43

Det är inte många knop jag har gjort i helgen, det skall vara då om jag bortser från tvättstugan halva lördagen, ritat på systers kök och skrivit en massa beslutsunderlag till miljöförvaltningen så har det varit lugnt. Okey då Jessica och missilen var här i fredags kväll. Annars har det varit lugnt.

Apropå missilen så haar jag dåligt samvete inför henne. När dom skulle åka hem i fredags gick Marie som vanligt med dom ner i tunnelbanan och jag, jag glömde att vinka i fönstret. Där satt missilen i sin vagn och undrade var morfar hade tagit vägen. Jag glömde helt enkelt bort det. Man borde skämmas. Nu skulle det ha varit en bild på morfar som skäms men den får Ni se någon annan gång. Ni får hålla till godo med denna.

 Torpeden

Vårt nästa barnbarn.  Jessica och Johan kallar henne Vilda men jag har givit henne ett annat namn " TORPEDEN" Passar väl bra missilen och torpeden




Av Bent Christiansen - 12 mars 2009 20:54

Adressetikett

Vad tycks ?

Jag har även beställt  visitkort i samma stil

Av Bent Christiansen - 11 mars 2009 20:35

Natten genomleds med om inte svåra plågor så i alla fall med en viss oro. Tänk om såret går upp ! Tänk om det blir en massa blod i sängen! Det var med en viss spänning som jag rörde på min lekamen i morse för att ta mig ur sängen. Lyckligtvis så hade det inte hänt något under natten. Såret känns OK det är svårt attt se då farbror doktorn har satt ett stort bandage över. 2 stycken plåster för att vara exact. Jag kan tyvärr inte visa Er då jag har svårt att fotografera mig själv under armen. Be någon annan då din d......h...el. Lätt för Er att säga Ni känner inte Tigern hur hon kan vara på morgnarna.  

Under dagen däremot blev det BLOD.

 Blodpudding

Blodpudding rättare sagt. Det har inte tillagats i detta hem sedan barnen var små. Min syster bjöd på det förra veckan till lunch och det fick igång mina smaklökar. Hon serverade det lite annorlunda än hur jag åt det i dag.

 Blodpudding med Bacon

För mig räckte det med lingonsylt och ett par mackor med ost.

 ostsmörgås

 Försökte få Tigern och att äta det med mig men hon vägrade, Blä det var svaret. 

Kvällen bjuder annars på slötittande på TV`n och en och annan rar kopp kaffe. Sen ska jag ringa lite.


Ha de  







Av Bent Christiansen - 10 mars 2009 12:58

Vaknade kvart i sex i morse, kallsvettig. I dag var den stora dagen! Jag skulle opereras.

 Operation


Halv tio skulle jag vara där. Frukost var bara att glömma, kaffe i mängder var det enda jag fick i mig. Det var på skakiga ben jag begav mig till farbror doktorn. Efter en halvtimmes väntan, det kändes som flera dagar var det min tur. Välkommen. Tack fick jag fram med en ynklig röst. Då ska vi se sa farbror doktorn. Jag måste be en kollega titta på det här ett ögonblick bara. Som om detta gjorde mig lugnare. Vadå en kollega ska titta. Efter en stund återkom han med en kvinnlig kollega. Hur hon såg ut har jag ingen aning om jag tittade bara rakt ner i golvet. Det var en ful en sa hon. Ja men jag är snäll svarade jag. Förlåt jag menade det som vi ska ta bort. Det där räcker med att...........  sen hörde inte jag vad dom sa till varandra. det enda jag hörde var min egen puls som vid det här laget var en bra bit över det normala. Nu tog den kvinnliga kollegan till orda. Jag tycker att det ser ut som en, något helt oförståeligt kom över hennes läppar, jag tror det var något på latin. det räcker med en" nånting" så är den borta. denna nånting visade sig vara en skalpell. Ingen liten sak utan en jättestor skalpell. Varför måste du ha en sån stor skalpell ? frågade jag. Det är lättare att skrapa då risken att man slinker är mindre. Först sårtvätt sen tog det ca 5 sekunder så var saken borta från min kropp. Den var ful, det lilla man såg av den vill säga. Saken var ungefär.......tystnad.......2x2 mm.

 Nu är den i alla fall borta och något återbesök behövs inte.


En annan traumatisk upplevelse är köket som jag håller på och ritar åt min syster. För att starta ett cateringkök måste man uppfylla en massa kriterier som myndigheterna sätter upp. Problemet är bara att myndigheterna vet inte själva hur det måste se ut. Det bedömms från fall till fall. Det är sant det står så i deras regelverk, det borde stå regelvärk. När inte dom vet hur skall gemeneman då veta. Sak samma vi ritar och står i sen får vi se om det räcker. Så här ser det ut i dagsläget.

Kanske ett kök 

 Ha en bra dag.

Av Bent Christiansen - 8 mars 2009 22:14

Vi hade familjemiddag i dag, alla var där. Vi var hemma hos Jennie och Laurent i Hässelby.

 Familjemiddag

 För ovanlighetens skull var det jag som lagade middag. Vadå för ovanlighetens skull tänker Ni du lagar ju alltid mat. Ja det stämmer men inte hemma hos andra. Men just i dag var det jag som fixade käket.

Anledningen till det var att det skulle vankas Italiensk fiskragu enligt Bent.

Receptet hittar Ni under kategori recept. Den franske kocken hade dagen till ära tillagat en förrätt. En stor sallad med skinka, smakade utmärkt. Det märks att barnbarnen trivs med varandra, dom sågs nästan inte till. Medans vi vuxna satt vid bordet lekte dom på övervåningen eller runt våra fötter med en massa olika saker. Om det är något Hässelby barnen har så är det prylar. Prylar för alla ändamål. Missilen stormtrivs i Cassandras och Alexanders sällskap. Dessutom är dom "med badkar" vilket varken vi eller Jessica och Johan har hemma hos sig. Så efter middagen blev hela badrummet nedstänkt. Vad gör det bara barnen har kul, och jag ska i alla fall inte städa efter dom. Kvällen blev ganska tidig det är både skola och arbete i morgon.

Trevligt var det och jag hoppas att vi snart kan göra om det.

Tack alla i familjen för en trevlig dag.


Pappa, make och morfar.................svärfar

Av Bent Christiansen - 7 mars 2009 10:59

Detta såg jag på gården häromdagen, nu är det  på gång.

 Påskliljor

 Visst är det en härlig tid vi går till mötes.

En annan sak som är härlig är Emrik, titta på länken nedan så förstår Ni varför.

 http://www.youtube.com/watch?v=0dTkXsvHZ_s


Emrik är barnbarn till min syster Lisa och hennes man Målar Hellman

Så här ser den lille gossen ut i dag 4,5 månader gammal.

Emrik 4,5 månader







Av Bent Christiansen - 5 mars 2009 23:14

Jag har skaffat flera nya saker idag, den viktigaste är en ny erfarenhet. Lita på folk, men inte på alla, de flesta. Det gäller att kunna skilja agnarna från betet. En del saker som jag trodde att jag var ensam om att tycka har besannats idag. Nu när jag är ute och träffar en massa människor är det många som har samma åsikt som jag har. Lita på folk men inte alla, sålla redan från början om det går. Det är svårt. Men det går. En av de nygammla bekantskaperna är Sunny Quddus. Sunny jobbade jag med under min tid på Ericsson. Han liksom jag träffade en massa olika leverantörer och vi hade ganska likartade erfarenheter om vilka man kan lita på och inte. Sålla agnarna från betet. En helt ny sak är en mobiltelefon, håll i Er den är lila.

 En lila telefon

Sony Ericsson W380i. Den har allt, ja nästan allt. I alla fall det som jag behöver. Så om Ni ser mig på gatan dansande fram så är det bara jag som har hittat radion i den, eller kanske spelar jag egenhändigt komponerad musik. Alltså musik som jag har satt ihop som en CD skiva med bara sådana låtar som jag vill höra. Jag vet inte vad det heter men man ska tydligen kunna göra sånt.

Jobbet med citronen rullar förhoppningsvis igång i början av Maj eller juni. Det är nästa nya sak jag lärde mig idag. Ta inte ut något i förskott. När du minst anar går du på en mina. Det borde fler lära sig av.

Nu ska jag och min nya försöka komma överens med varandra så kanske morgondagen blir lika trevlig som denna dag.

Till sist tack för de fina orden syster och tack för kaffet.




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards