Alla inlägg under december 2008

Av Bent Christiansen - 7 december 2008 16:38

Är Ni också trötta på människor som tror att dom är de enda som är av vikt här i sammhället ? Jag tänker på alla dom som inte kan vara utan sin mobiltelefon. Som går med blicken nedåt stirrande på sin mobil. Tänk om det ringer någon! Vad ska jag skriva i nästa sms ? Dom tittar inte på annat än rakt ner i sin mobil. Stegen för dem framåt och bara framåt, rakt framåt. Utan hänsyn till andra människor som också försöker ta sig fram, rakt framåt med blicken sänkt. Jag ser dom, Ni kanske ser dom, men hur är det med alla barn ? Dom ser inte så högt upp. Har sett flera smådvärgar som har blivit omkullsprugna av dessa mobilmarodörer. Är det möjligen dags att införa följande på våra gator ? Kanske på flera ställen.

 


Alla Ni med mobiler visa om inte mig så de små lite hänsyn. 


Av Bent Christiansen - 6 december 2008 15:13

Det började inget vidare den här lördagen, jag hade bokat tvättstugan kl 7 så långt allt väl. I med 2 maskiner upp och fika, lyssna på ring så spelar vi, svära över att folk inte klarade sina frågor. Ner i tvättstugan, men va f-n är det för fel nu då ? Ena maskinen var dyngsur, det formligen dröp om tvätten. Är det fel på maskinen var första tanken som kom upp, NEJ det är inte sant. Någon innan mig har tvättat utan centrifugering och inte ställt om maskinen. Detta omkullkastade alla mina planer. Det var bara att försöka lista ut hur man får igång endast centrifugering. Hur gör man detta när glasögonen befinner sig på en helt annan plats än där man själv är. Jo kör om hela programmet inklusive centrifugering. Detta var inte vad jag hade planerat. Resten gick som det skulle trots att jag låg ca en timme sen i min planering.

Nästa programpunkt var  UT PÅ STAN jag har under den senaste veckan sökt en speciell julklapp, jag kan inte skriva här vad det är för något ifall vederbörande läser min blogg  men jag kan säga att det var inte lätt. Jag tror att jag har besökt ett tiotal olika butiker som normalt sätt för dessa produkter. Men icke, slut för säsongen. Till sist var jag nästan på väg att ge upp, vad händer då ? I en affär bara några hundra meter från där vi bor där hittade jag vad jag har sökt efter över hela stan, ett par hundra meter! Jag trodde inte att det var sant. Nu ligger den i vårt sovrum och det skall bli ettt sant nöje att slå in den.

Har även besökt systembolaget, alkoholfri glögg. GOD JUL står det med stora bokstäver på flaskan, och den går att dricka. Provade en annan sort förra julen som även den var alkoholfri,  den smakade inget vidare men den här helt ok.

Nu till middagsstöket, antingen blir det fisksoppa eller fiskgryta. Vad är skillnaden ? För mig är det konsistensen. En soppa är mer som buljong medans en gryta är mer krämig, creme fraich och grädde i givetvis skall det vara vispgrädde annars får det vara. Ingredienserna blir ! Torsk, lax, räkor, buljong, hemmagjord förstås, purjolök, dill, lök, vitlök, morötter, palsternacka och ????? Beror på om det blir soppa eller gryta.

Av Bent Christiansen - 5 december 2008 17:47

Äntligen fredag och förkylningen börjar ge med sig. Vad sägs om en härlig biff så där lagom blodig med råstekt potatis.

 

En god sallad något gott att dricka, kan nästan inte bli bättre.

Hustrun är i väg och ska tillaga Dumplings, ni vet små degstycken med en massa olika fyllningar i. Vad är det mot en mediumstekt biff. Hustrun äter inte blodiga biffar men det gör jag och Therese så vi ska verkligen gotta oss. Tidigare skulle även jag ha genomstekt men efter ett besök på Jensen`s Böfhouse så ändrade jag mig. Det är sant jag kan ändra mig. Hur som helst hon som serverade mig frågade varför jag ville ha genomstekt, därför att jag inte äter rått kött svarade jag. Det är inte rått, det är stekt men inte fullt ut. OK jag provar, sagt och gjort in med en medium. Smakade inte alls illa, det smakade riktigt bra. Så hädanefter blir det medium för mig, genomstekt har jag provat efter det och jag måste säga att det är inte alls samma sak. Det är tur att man kan välja.





Av Bent Christiansen - 4 december 2008 10:45

Man sitter eller är bakom flötet, man sitter bakom ratten, varför sitter man då framför tv`n ? Tankvärt. Går över ån efter vatten ! Varför inte stanna på den här sidan ? Ekorrn satt i granen mm mm Hoppa han från tallegren ! Hur ska dom ha det ? SAS flyger i morgon ut folk från Thailand, de första passagerarna landar  under förmiddagen med Finnair ? Rubrik ur Aftonbladet.

Allvarligt talat kan en skidåkare stava fel ? 

Nog om detta, förkylningen då, jo tack den frodas. Sitter som ett smäck i ansiktet. Vad vore livet utan pappersnäsdukar.

Hålet på gatan blir bara längre och längre, det dom gör är att husen mittemot ska få fjärrvärme. Fantastiskt, äntligen. Varför fick dom inte det för 10 år sedan när vi fick ? Det vore väl dumt, då skulle det ju inte skapas arbetstillfällen. Tänkte inte på det.

Hustrun vill ha fisk , Själv vill jag ha sjömansbiff , Therese rynkar bara på näsan. Vilket dilemma. Jag tror det blir  " bixemad " Fundera på den Ni.


Till sist Tack Angelica.


Av Bent Christiansen - 3 december 2008 19:35

Brottas fortfarande med min förkylning, den vill liksom inte ge med sig. Har nu provat det mesta dock inte alkohol, den tiden är förbi. Det har snart gått ett år sen jag senast intog den drogen nästa vecka bestämmt då blir det fest. Fest på mitt sätt vill säga, en god middag, fanta eller coca cola till. Jag har redan bestämmt vad jag skall äta och var någonstans. Tyvärr ska hustrun operera sig i munnen den dagen men jag får försöka pressa ner hennes portion också. Hon kan alltid få små hala gröna rackare dom slinker ner lätt. Vi har ätit sådana idag. Varje gång vi ska ha potatismos så ska det bara vara små hala gröna rackare till dvs gröna ärtor.

 

Det slår aldrig fel, är det potatismos så ska det vara små hala gröna rackare till, jag äter dom inte. Det är ett helt företag att få upp dom på gaffeln, om man sen lyckas är det ett helt företag att få dom att ligga kvar. Men finns det en tradition så skall den hållas. Sådan är hon den kära hustrun. 


Av Bent Christiansen - 2 december 2008 10:18

Det värsta har lagt sig, känner mig lte piggare  lugnet efter stormen har infunnit sig.

 

Det kanske kan bli en bra dag trots allt.

Gatukontoret är i full gång, om man nu kan kalla det full gång när en arbetar och fem står och tittar på. Jag hade planer på att gå ut och fotografera dom som inte arbetar men det kanske är att sticka ut hakan för mycket.

Det ser onekligen roligt ut där dom står i sina gula reflexjackor, står och står förresten hänger på sina verktyg. Sparkar man undan spadarna skulle dom förmodligen ramla. 

Dagens middag är redan bestämd, rotfruktssoppa med korv eller bacon. Huruvida det blir korv eller bacon får hustrun bestämma. Morötter, palsternacka, potatis och purjolök kokas tillsammans med 2 st buljongtärningar,  lite salt och peppar. Därefter mixas alltsammans med lite tillsats av grädde. Toppas med lite färsk persilja och vad det nu blir korv eller bacon. Serveras med färskt bröd till, kanske med kryddost om andan faller på. 



Av Bent Christiansen - 1 december 2008 19:38

Det var med blandade känslor jag vaknade imorse, som ett vilddjur hoppade den på mig, som en rytande storm.

 

Det var fruktansvärt, den slet i alla mina organ. Jag kunde knappast andas. En otroligt overklig känsla spred sig i kroppen innan jag förstod vad det var. Jag hade blivit förkyld.

 

Och då vet ju alla vad det innebär. DET ÄR MIG DET ÄR SYND OM ingen annan bara mig. Förmiddagen gick åt till att vila bara vila och snyta sig. Efter lunch tänkte jag att jag skulle försöka sova lite. Mors du, mina kamrater på gatukontoret var igång igen. Som jag nämnt tidigare är det städgata på måndagar så här skulle det fixas på gatan. Nu var det inte vanlig städning på gång nej då. Undan med alla bilar som var ivägen, fram med avspärrningar. Efter en stund kom en stor traktor med ett spröt längst fram, detta spröt fördes mot asfalten för att genast börja borra hål, inte ett hål utan massor. Med ett avstånd på ca 30 cm gjordes det hål av en sträcka på ungefär 100 meter i dubbla led dessutom. Där rök min sovstund.

Som om inte detta var nog hade hustrun varit så vänlig och bokat tvättstugan åt mig kl 3. Visserligen inte så mycket att tvätta men ändå det skulle göras. Undrar vad som väntar mig imorgon.




Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards