Alla inlägg under december 2008

Av Bent Christiansen - 15 december 2008 19:32

Det var det igång, julstöket. Som vanligt föll det på min lott att fixa bl a köttbullar till jul.

 Köttbullar

Efter att ha handrullat ca 150 stycken tyckte jag att nu fick det vara nog. Inte nog med att jag ska fixa köttbullar, jag ska laga Jansson också. Den gör jag inte förrän dagen före julafton. Hört talas om Toys r us, jag har. Var på besök i deras butik i Kungens Kurva. Jösses va prylar. Det fanns inte bara en sak av varje, det var hundratals. Då är det inte lätt som Morfar att välja rätt pryl, vi får se på julafton. Inte nog med detta, tvättstugan. Tvättstugan nästan hela dan.

 Tvättstuga

Nu är inte vår tvättstuga den mordernaste på denna jord. Jag skulle tvätta både mattor....

 mattor

och handdukar. Detta medförde att tvätten blev aldrig torr. Nu hänger det mesta över fåtöljer, element och sängarna.

I morgon blir det vilodag. 











Av Bent Christiansen - 14 december 2008 17:22

Tiden går alldeles för fort, det är redan tredje advent. Visst är det fint med tända ljus, problemet är att julafton kommer närmare ju fler ljus som tänts.

 Adventsstake

 Vi har haft Jessica och Isabelle hos oss sedan igår, en sak som vi upptäckte var att vad bekväm man blir med åren. Tidigare bodde vi 5 personer för jämnan i vår lägenhet. Helt plötsligt blir det trångt när vi har nattgäster.

Då frågar man sig hur löser vi detta. Problemet är sängplatser, i natt fick Therese sova på soffan i vardagsrummet när hon kom hem. Det fungerar men är inte optimalt. Lösningen heter extra madrass. Ingen gammal tältsäng, det önskar jag inte ens mina ovänner. Det går inte att ligga på rygg ! Känns som en hängmatta. På sidan ! Känns som att ligga på en massa rör. På mage ! Då sticker, oavsett längd på personen, fötterna ut.

Extra madrass, uppblåsbar med motor. Har själv testat det fungerar.

 Madrass



När madrassen inte används ryms den i en liten kartong ca 40x30x40 cm.

Kostnaden varierar från 300-900 kr. Detta får bli julklapp från hustrun och mig till våra framtida nattgäster. Passar det inte får dom sova någon annanstans.

MIDDAG !  Det blir biff igen med pommes och bearnaise.





Av Bent Christiansen - 13 december 2008 19:44

Hela dagen har gått åt till att vara en gottegris, jag åt en fantastisk frukost.

Kaffe, juice, rostad macka med ägg och kaviar. Efter frukost var det dags att ge sig ut på stan bland alla andra julklappsletare. Vilket kaos. Men som tur var visste jag vad som väntade. Vi hade stämt träff med Jessica och Isabelle. Jag hade lovat att bjuda Jessica på plankstek.

 Plankstek

Denna anrättning intogs på Soft Kök o Bar, hörnet av Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan. Kostar endast 95 kr. Efter denna måltid var det dags att fortsätta vår shoppingtur. Vädret hade mer att önska, kallt, rått och blåsigt. Väl hemma var det dags för eftermiddagskaffe med pepparkakor och Delicatobollar. Nu är det så att jag har inga problem att äta, jag går inte upp i vikt. Så planeringen för middagen satte genast igång direkt efter kaffet. Dagens middag skulle bestå av panerad rödspätta, kokt potatis och en sås på gräddfil, majonäs, räkor och dill.

 Rödspätta

I skrivandes stund är kvällskaffet påsatt. Till det vankas det diverse godsaker jag vågar inte skriva ut vad det blir.

Smaklig måltid








Av Bent Christiansen - 12 december 2008 19:01

Cassandra vårt näst yngsta barnbarn,

Cassandra 

  har talat om för sina kamrater att hennes morfars bror är tomte. Nu har det gått så långt att hennes kamrater inte riktigt tror på henne och har börjar reta henne med att tomten finns inte. Nu är det så att min bror Peter är tomte, auktoriserad tomte sen många år tillbaka.

 Peter

Han har äkta skägg, äkta mage, precis allt det där en tomte skall ha. Han har nu lovat att komma till Cassandras skola nästa vecka för att visa att tomten finns.

Vårt yngsta barnbarn Isabelle hade luciafirande på sitt dagis idag. 

 Isabelle

Jag kunde tyvärr inte själv närvara men Therese var där och tog ett antal foton. Enligt henne var dom bedårande dom små liven, synd att man missade det. Synd är mycket roligare. 







Av Bent Christiansen - 11 december 2008 20:27

Var på stan på fm, köpte glödlampor till lamporna hemma. Visst är det typiskt, börjar en lampa gå sönder följs den snart av flera. Då vi har så högt i tak är det inte bara att ställa sig på en stol och byta. Nej då ner i källaren och hämta stegen. det har jag gjort nu ett antal dagar på raken så nu står stegen i sovrummet i fall att.

Så här känner jag mig just nu.

 

 Jag har varit och ätit julbord.

 

 Mycket trevligt. Vi var på Sjöliden som ligger på Dalarö. Precis lagom mycket folk, 14 stycken. Ingen trängsel till maten, god mat, gott att dricka. Julmust. Just det endast julmust. Jag var hemma vid 7-tiden så det blev inte speciellt sent. Trots detta avslutade jag kvällen hemma med lite kaffe,

pepparkakor och 2 st delicatobollar. det gäller att hålla hungern ifrån sig.

Så på det hela taget en trevlig dag.

Tack Therese för din fina kommentar till gårdagens inlägg.


Av Bent Christiansen - 10 december 2008 15:31

Då är den här, den där dagen som jag strävat efter ett helt år. På något sätt är det en milstolpe i mitt liv. Nu är det bara att se framåt samt att sätta nya mål. Jag och hustrun skulle ha gått ut och ätit ikväll. Hur det blir med det återstår att se då hustrun skall operera munnen senare idag.

Det finns en möjlighet att vi hittar på något trevligt hemma istället, det finns ju Nobelfesten på TV att titta på. Skulle inte tro det.

Jag var i Tumba och åt lunch med pappa, vi åt kalvstek på restaurang La Rosa.

Ta en titt på bilden. Visst är han på bilden otroligt lik min svåger målar Hellman ? Jag vet när bilden togs.

 


Maten smakade otroligt gott, kokt potatis, gräddsås samt inlagd gurka. En av pappas lunchkompisar, Benny,  han är naprapat, skulle under senare delen av eftermiddagen ta hand om en av mina bröder, Kent. Jag skickade genast med en hälsning till bror min via Benny . Benny sa jag,  knåda honom riktigt ordentligt från mig. Om så är fallet får jag nog veta via ett telefonsamtal under kvällen.




Av Bent Christiansen - 9 december 2008 15:54

Då var det dags igen, hemmafixaren har varit i farten. Denna gång gick det riktigt bra, nästan. Jag började hos min gode vän gardin Leif. Jag hade lovat honom en längre tid att byta ett eluttag och att komplettera med ytterligare ett. Inga problem, det gick som en dans så nu sitter dom där.

  

Nästa projekt var att hemma försöka få upp lite bättre belysning i framför allt Therese rum men även i vardagsrummet. Ut på stan, Ljushuset på Mäster Samuelssgatan var första anhalten. Kolla Therese den där spotlighten är väl helt ok ? Grå passar både i ditt rum och i vardagsrummet. Det bästa av allt var priset endast 99:- styck. Vi tar 2 stycken sådana där gråa ! Ett ögonblick ska jag se om vi har några hemma. Nu började det. Tyvärr dom är slut. Vet Ni om det finns några i Er butik på Kungsholmen ? Jag vet med säkerhet att dom inte har några det är bara vi som har haft dom i sortimentet. Kom Therese så går vi. Med snabba steg styrde vi kosan mot Clas Olsson. Där hittade vi exact lika dan som vi sen tidigare har monterat i vårt sovrum. 129:- styck, helt taget vi tar 2. Väl hemma började jag med att montera ner Therese gamla, inga problem. Therese tar du fram din nya ur kartongen ? Allt var med, fram med verktyg, stege, skruv och plugg. Någonting måste vara fel, det går för lätt. Efter en 10 minuter satt den nya på plats och hör och häpna den lös också. Nu var det vardagsrummets tur. Samma procedur som i Therese rum. Var är lamporna ? var är skruv och plugg ? Jag visste det, jag visste att det skulle köra i hop sig på slutet. Har du kollat ordentligt ? Ja det finns inga lampor eller skruv och plugg. Satan ! Skruv och plugg var inga problem det hade jag hemma men lampor. På med skorna och iväg till Clas Olsson. Hej jag köpte 2 stycken spotlight hos Er idag och den ena saknar lampor, skruv och plugg. Har du orginalemballaget med dig ? Nej måste jag ha det ? Ja. Men jag skall inte byta spotlighten jag vill bara ha lampor, skruv och plugg till den. Man ska alltid ha orginalemballaget med sig vid byte. Men det är inget byte det saknas saker. Spelar ingen roll, det måste vara med. Hur ska du kunna kontrollera att det saknas ? Det ser jag när jag öppnar kartongen. Jag kan ju ha tagit ut sakerna redan ! Vi måste följa våra rutiner och bestämmelser. Nu la sig en äldre kollega till den yngre sig i diskussionen. Vad är det för problem ? Det saknas saker. Frågar han efter orginalemballaget skriker jag. Vad är det som saknas ? Lampor, skruv och plugg. Stefan! han hette så den yngre. Srefan ! hämta en ny spotlight åt kunden. Jag ber om ursäkt han är ny här. Efter en stund kom så Stefan med en ny spotlight. Varsågod. Men jag behöver bara lampor, skruv och plugg. Jaså jag trodde det var fel på allt. Nej endast lampor, skruv och plugg. Då förstår jag svarade ha varefter han öppnade kartongen gav mig lampor, skruv och plugg. Tack för hjälpen.

Nu hänger dom där bägge två och lyser så vackert.

 

  

Av Bent Christiansen - 8 december 2008 17:40

Jag har varit på utflykt tll det stora varuhuset i söder. Enligt deras hemsida skulle det avgå en buss från centrala Stockholm varje hel timma och den skulle dessutom vara gratis. Vid kvart i tio begav jag mig ner till de centrala delarna av staden. Gott om tid nu gäller det bara att hitta bussen. Och det var inte det lättaste, började med att fara runt och titta på hållplatsskyltarna ifall det framgick av dom var det var någonstans. Icke sa Nicke ingenting. OK det kunde inte vara så svårt bussen är blå och det borde stå varuhusets namn på bussen. Ingen buss. Tio över tio var mitt tålamod slut, jag tar tunnelbanan söderut. Vilken främlingslegion, inte en svensk så långt ögat nådde. Efter ca 35 minuter var jag så äntligen framme vid det stora varuhuset i söder. Nu gällde det bara att hitta det jag var ute efter. Det första som stod på agendan var en pall till misssilen, en sån som hon kan ha nedanför handfatet när hon skall borsta tänderna eller tvätta fingrarna. Vi har en sådan hemma hos oss så jag vet att det är en bra pryl.

 

 19 riksdaler kostar den, motsvarande pall på ett annat varuhus i Stockholm, för övrigt där bussen skulle ha gått ifrån, kostar 229 riksdaler. jag kunde ha köpt 11 stycken på det stora varuhuset i söder för samma pris som det andra varuhuset inne i stan.

Nästa inköp gällde en kanna att ha sås i, en med lock och som enligt reklamen även håller såsen varm.

 

 129 riksdaler, som hittat. Nu gällde det att snabbt komma härifrån. Hela varuhuset kryllade av mammor med barnvagnar, dom fullständigt spränger sig fram. Alla skulle dessutom fika samtidigt vilket omkullkastade mina planer på en stilla fika innan det var dags att hitta bussen som enligt reklamen även skulle gå från det stora varuhuset i söder till de centrala delarna av Stockholm. Bussen gick precis utanför, sittplats och allt. Första stopp var Hornstull, min första tanke var att kliva av för härifrån visste jag hur jag skulle ta mig vidare hemåt. Nej jag åker en bit till, kanske skulle jag få veta var i de centrala delarna av Stockholm den stannar, borde vara på samma ställe som den avgår från. Nästa Fridhemsplan ! Nu blev det svårt. Härifrån var det ännu lättare att ta sig vidare hem. Buss 4 eller tunnelbanan. Jag chansade inte längre, av vid Fridhemsplan.

Var bussen stannar eller var den går ifrån har jag fortfarande ingen aning om, men gissa om jag skall ta reda på det för det var hur smidigt som helst.








Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< December 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards