Direktlänk till inlägg 5 december 2011

Blandat, eller hur man lagar middag på 10 minuter

Av Bent Christiansen - 5 december 2011 19:27

Vilken fantastisk dag, det började lite mulet och blåsigt men sen. 

Solen var framme och flörtade med oss hela dagen. Man blir på så bra humör när den skiner på oss, folk ler, folk skrattar, t.o.m människor som normalt bara tittar ner i sina mobiltelefoner såg upp och log. Sånt värmer.

Något annat som värmer  är en god köttsoppa,  det var en del av middagen. Tog ungefär 4 minuter att värma. Något som tog lite längre tid, 6 minuter var detta,  varm smörgås.

Nu till det kluriga, varför heter det varm smör gås. Att den är varm det förstår jag den har ju varit i ugnen. SMÖR det kan jag också förstå, ett lager ovanpå är bara gott. Men GÅS, varför heter det varm smör gås. för mig är det något som springer runt på 2 ben eller flyger, inget som har att göra med varm eller smör.


Ha de     

 
 
Ingen bild

Svärsonen den vise i onödigt vetande

5 december 2011 22:55

Ordets etymologi kan spåras tillbaka till då man i stugorna kärnade sitt eget smör. Vid kärnandet steg små smörklumpar upp till mjölkytan och drev omkring likt gäss. Gäss i singularis blir gås.. Alltså, smörgås. Dock böjs ordet i pluralis annorlunda, men det är en annan historia :-)

Bent Christiansen

6 december 2011 18:54

Tack för ett uttömmande svar nu när smörklumparna har flutit upp till ytan, varför kan det inte lika gärna vara änder som simmade runt. Vad hade det blivit då ? Smörand ?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bent Christiansen - 12 februari 2016 15:28

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, ville bara försöka komma igång igen.   Ha de ...

Av Bent Christiansen - 3 december 2013 08:54

Visst är det otroligt vad vi människor har skapat, flygplan, rymdraketer, diverse mediciner mot olika åkommor mm. Vi har även skapat ett forum där vi inte behöver se varandra i ögonen för att kommunicera, internet. Ibland är det riktigt hemskt. Vi ...

Av Bent Christiansen - 24 november 2013 08:39

Varsågod Bryggarbiff4 personer 600 g rostbiff 3 gula lökar Mörkt öl ca en burk 1 dl mjöl 1 tsk cayennepeppar SaltPeppar Gör så här Skär köttet i skivor ca 2 cm tjocka, blanda mjöl och cayennepeppar, vänd biffarna i mjölblandningen s...

Av Bent Christiansen - 9 november 2013 11:08

Vilka härliga ytor.   Tyvärr gjorde man källarkontor av det men tänk,,,,,           Ha de ...

Av Bent Christiansen - 30 september 2013 14:26

Här får du lite bilder från "Din " tunnel.   Kolla in lastbilen !         Ha de   ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< December 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards