Alla inlägg under november 2011

Av Bent Christiansen - 6 november 2011 18:26

Då har vi varit och tittat på ishockey, för hustrun var det första gången, det gick väl så där för grabbarna, torsk. Göran skulle ha varit med.....  Undrar hur han skulle se ut i någon form av hjälm eller bara en huvudbonad, 

Denna helg är även den helg där vi tänder en massa ljus på våra kyrkogårdar för våra nära och kära. Vi var iväg igår som sig bör men även idag. det gäller att hinna med, igår var tiden för kort så vi tog söndagen till hjälp. Håll med om att det är vackert och mäktigt med alla ljus.



Ha de    

   

Av Bent Christiansen - 5 november 2011 21:48

Middag med fyllning ! Vi börjar med middagen, vi hade bjudit hem Therese, Henrik och Henriks mamma Inger på middag. Nu började geniknölarna jobba, vad skulle vi bjuda på ? Inget krångligt sa hustrun, du vet att både du och Henrik gillar skotta mat så gör något efter de premisserna. Med skottarmat menas att man bara kan skyffla in utan att tänka. Helst ska man stå på knä vid sidan om bordet med munnen i lagom höjd mot tallriken och sen bara skrapa ner käket. Nu uppför man sig inte på det sättet med gäster men jag tror Ni förstår. Det blev kyckling.

Kyckling med ost och Broccoli bädd smaksatt med vitlök och grädde. Riktigt gott och i det närmaste skottarmat man kan komma utan att vara allt för vulgär. Till efterrätt serverades det, nu kommer fyllningen Ni trodde väl inte något annat, fyllda apelsiner, fyllda med glass och lite fruktkött från apelsinen.

Kaffe med Kanelgömma och pepparkakor fick avsluta middagen. Jag tror och hoppas att alla var nöjda och belåtna.

Morgondagen bjuder på detta.....       

Hoppas att ungdomara hittar någon som kan passa Göran.


Ha de   

Av Bent Christiansen - 4 november 2011 22:10

Att man aldrig lär sig, borde tänkt på vad det är för dag idag. Folk jobbar halvtid, höstlov för barnen och ändå ! Ändå låter jag mig övertalas att åka med till det som jag tidigare ansåg vara mitt andra hem. Ett hem som just denna dag, och säkert flera andra dagar präglas av just det kaos.

 

Det var inget kul alls, mycket folk, griniga trötta barn och framför allt föräldrar. Vad skulle dom hit just denna dag för, och varför skulle vi hit just denna dag.Kaos.Det är lätt att vara efterklok. Nåväl när vi ända var där var det bara att bita i det sura äpplet och göra det vi skulle. På väg hem tyckte vi att den väg vi hade valt kanske inte var den allra bästa. Gör en rundpall här så åker vi via söder, det är säkert mindre trafik den vägen.  Gissa vad ??????

Just det kö, vad var det egentligen att vänta, kö.




















Ha de    

















Av Bent Christiansen - 3 november 2011 21:38

Nu var det länge sedan, allt för länge sedan. Har Ni tänkt på hur mycket man kan längta efter vissa saker. Vissa saker som man egentligen inte borde längta efter, saker som man har gjort eller som i mitt fall ätit. Jag pratar om detta,

Jag har verkligen längtat, Ni som känner mig tänker säkert " har han inte fått nog " det borde jag ha fått men, idag har jag ätit det både till lunch och middag. En dansk eller två ? Vad kommer nu då ! som Isabelle skulle ha sagt. Jo detta. Min far, som inte är 79 år längre har en bror som inte heller är 79 år längre, denne broder till min far har precis skaffat en dator som han nu håller på att lära sig. Han har kommit till You Tube, där spelar han upp gamla låtar med Kalle Jularbo och, som om det inte var nog, han spelar duett med honom, på dragspel. Nu har han upptäckt Skype.   Därför ringde han min far och frågade, på danska    då han är där ifrån och bor där, medans min far bor i Sverige, och frågade . Har du Skype ? Nu hade inte min far det så att konversera med varandra med hjälp av det gick inte. Nu har han det, den stora "hackern " har varit i farten. Så så vitt jag vet sitter dom där än och pratar med varandra på Skype.


Ha de  

Av Bent Christiansen - 2 november 2011 15:26

Då var det dags igen, en av systers bilar skulle besiktas,   eller rättare sagt ombesiktas. Bilen var på verkstan förra veckan för att åtgärda de fel som hade uppdagats. Väl på besiktningen,    hittades fler fel än förra gången. Man undra om han eller hon som utförde besiktningen förra gången har alla hemma. Nu var det småsaker men ändå, körförbud. Åter till verkstan som hade haft bilen förra veckan. Kan Ni fixa detta ? Visst inga problem. Kan Ni fixa det nu ? Visst inga problem. Sådana personer gillar jag. Bilen fixad åter till besiktningen. Nu då ! Var inte du här alldeles nyss ? Jo, men du måste fixa felen, Dom är fixade. Det tror jag när jag ser det, varsågod och titta. Gissa om han var lång i ansiktet när han bara kunde konstatera att felen var åtgärdade. Inom en timme efter första besöket. Tack verkstan.


Ha de 

Av Bent Christiansen - 1 november 2011 08:36

Nu vet de flesta vad som komma skall. Vår kära TV kanalleverantör har bestämmt sig för att vissa kanaler inte skall ligga där dom låg förra veckan. Detta har jag gått igenom ett antal gånger, och att läsa instruktionsböcker har aldrig varit min starka sida. Så nu börjar det ! Kanalsökning : OK det börjar bra. Ettan på ettan, tvåan på fyran ! Där sprack det, bara att börja om. Någonstans måste man kunna ändra kanalpositionen. Letar vidare och hittar en funktion som heter sortera, den provar jag. Ettan på ettan, tvåan på tvåan, lätt som en plätt. Trean på trean, fyran på fyran, femman på sexan, vad hände nu då ? som Isabelle skulle ha sagt. Nytt försök att sortera. Detta borde en femåring klara, femman, flytta från sexan till femman, OK. Nytt försök. Ettan på ettan, tvåan på tvåan, trean på trean, fyran på fyran, femman på ??nu är det spännande, femman på......femman. YES jag tror att jag har det. Efter ytterligare en kvart var dom där. Ettan på ettan, tvåan på tvåan o.s.v Nu du hustrun nu kommer du att bli förvånad.

En annan händelse som jag inte får missa är också en repris. Nu tänker Ni, vad kan det vara som har hänt förrut som händer igen, jo detta. Angelica fyller år,   Grattis   



Ha de

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards