Alla inlägg under januari 2009

Av Bent Christiansen - 6 januari 2009 19:39

Nu är vi i Hässelby igen, rackarns farande fram och tillbaka. Katten måste ju få sitt, nytt vatten, mera mat, sällskap mm. Vid matbordet pratade vi om vår stundande Danmarksresa. Vi talade om för barnen att vi måste ha en 

 " Kageman " Det hade dom inte en aning om vad det var. Någon som vet ?

Håll ut det kommer en förklaring. Vi blir bortåt 35 personer som åker till Danmark i sommar, hur vi ska lyckas med att gå ut och käka tillsammans är för mig en gåta. Mig veteligen finns det inte många restauranger i Lönstrup som tar så många på en gång, inte om vi vill sitta tillsammans i alla fall. Men den dagen den sorgen. Åter till Hässelby.

Snöar gör det också och det ordentligt. Skönt att man inte ska ut och köra bil i ovädret. Vi ska titta på Legenden om Zorro i kväll, kanske ingen höjdar film men det är i alla fall en del fina fäktningsscener som är sevärda. Till filmen blir det en rar kopp kaffe och sen måste jag ringa lite.

Så var det det där med en " kageman " så här kan han se ut !

 Kageman

Detta är alltså en " Kageman " Danmarks svar på en tårta, Vår som vi ska ha kommer att vara betydligt större.  Dessutom kommer vår att vara med grädde runt om och mycket mera godis på.





Av Bent Christiansen - 5 januari 2009 20:31

I dag börjar jag där jag normalt slutar,  med middagen.

 Kycklingsallad

 Till detta åtnjöt vi vitlöksbröd och Gulaschsoppa.

 Det hände något konstigt med Alexander efter maten. Han såg så underlig ut !

 Bus

Vet inte riktigt vad det var som hände.

Var även på stan och flängde, den lille ska ju börja skolan igen och då behöver hon en del saker.

 Ritblock

A 3 fint ska det vara, även andra saker som akvarellpennor. Dessa finns från x antal kronor till x antal kronor. Vilken djungel.  Vad som däremot var enkelt var detta.

 Gradskiva


Kan inte bli fel, men även detta hjälpmedel finns från x antal kronor till x antal kronor. Vad ska en annan som jag egentligen köpa ?

Allt detta är ett enda stort ???????????????????????????????????????????????

Den lille börjar inte förrän den 12 januari så vi har lite tid på oss.













Av Bent Christiansen - 4 januari 2009 21:00

Då kom dagen, jag ska vara ensam hemma. Bara njuta inte göra någonting. Marie och barnen på Globen, gud va mysigt. Vad tror Ni händer då ? Jo Jessica och Missilen dyker upp lagom som dom andra ska gå. Inget ont om dom men där sprack min lediga kväll. Alla tre kusinerna samtidigt, dock bara för en timme men ändå.

 Kusinerna

Jessica och Missilen stannade självklart kvar på middag efter att resten av ligan hade åkt. Stekt potatis och falukorv ! Missilens favorit. Nu var det full fart igen. Fram med alla leksakerna från leklådan. Halsband ! Det är klart att morfar ska ha ett halsband. Konstigt nog åkte inte dockvagnen fram annars är det en favorit att köra runt med. Nu har dom gått, klockan är nio så jag misstänker att jag har åtminstånde en halvtimme bara för mig själv. det var inte så jag hade planerat men jag klagar inte. Dom är alltid välkomna när dom än kommer. Det är inte bara elände, det är mycket glädje och kärlek när dom kommer. Man måste ju få skarva lite ibland. Snart är friden slut, rättare sagt just nu 21. 10. 




Av Bent Christiansen - 3 januari 2009 19:17

I dag skriver jag från Hässelby Gård, inte långt från Hässelby Slott.

 Hässelby Slott

Slottet såldes i höstas, jag vet dock inte till vem. Det har en ganska fin omgivning med Grimsta idrottsplats som granne. Grimsta idrottsplats är hemmaplats för Sveriges största fotbollsförening alla kategorier. Brommapojkarna. Dom spelar kommande säsong i allsvenskan, hoppas det går bättre denna gång.

Anledningen till att vi är här är följande. Jennie och Laurent är i New York och dom har en katt som behöver tillsyn. Vore det inte för honom kunde vi lika gärna bo i stan. Therese är nog glad som har hela lägenheten för sig själv. Lugn Therese det är bara tillfälligt, vi kommer i morgon.

Apropå i morgon, då ska hustrun gå med barne på Disney on Ice med barnen, Therese ska också med så då blir det jag som är ensam hemma. Inte helt fel.

Middagen då ! Jo tack det blev kanongott. 





Av Bent Christiansen - 3 januari 2009 10:19

I dag hyllar jag Niklas Wikegård. Vilka uttalanden, ta denna som exempel.

" Studieskulderna kan inte vara alltför höga " syftar på inteligenskvoten hos en svensk idrottsman. Just nu pågår en debatt på Aftonbladet om herr Wikegårds uttalanden och synpunkter. Huruvida han är inteligent eller idiot ungefär. Jag tycker han är en reko kille säger och tycker vad han känner.

Fram med flera sådana personer inga s.k "kärringar" som bara följer med strömmen. Rösta på Niklas Wikegård som en reko kille.

Av Bent Christiansen - 2 januari 2009 19:42

Nu är dom här ! Och det märks. Vi började dagen med frukost sen var det dags. Morfar vi vill spela på datorn, morfar vi vill kunna skriva ut från datorn, morfar har du en sax ? Morfar har du tejp ? Morfar, morfar morfar sen mitt i mormor, mormor......

Till slut kom vi på att i trappen har vi ett hoppfällbart bord. Vi tar in det i Therese rum så kan dom ha det som pysselbord ? Bra förslag tyckte hustrun. Sagt o gjort in med bordet, vilken lyckoträff. Där har dom tillbringat nästan hela dagen. Utom då vi var ute en sväng. Klippt, klistrat och kivats. Ett problem var att någon av dem kom åt inställningarna på skrivaren. Det resulterade i att det kom ut ca 30 bilder i färg som inte föreställde någonting. Inte helt gratis men å andra sidan var det ingen som gjorde illa sig. För gör dom det vet dom vad som väntar, gör illa sig alltså.

Sängen som jag skrev om innan jul har testats, mycket bra. Så här såg det ut.

 Cassandra och Alexander

Hustrun blev förvånad över hur bra det gick att ligga i den samt att när den inte är uppblåst tar så lite plats. Den tar vi med till Danmark sa hustrun. Jag undrar vem det är som skall sova i den. Med tanke på att det nästan blev slagsmål igår om vem som skulle sova på den.

Kvällen skall avnjutas av en rar kopp kaffe och några telefonsamtal. 





Av Bent Christiansen - 1 januari 2009 20:35

Vaknade med ett leende på läpparna i morse, det är inte som Ni tror. Jag var inte sådan.....

 Bakfull

Och inte såg det ut så här heller i vårt kök 

 Vilken röra

Nej pigg och glad som en lärka.

Vi hade nästan hela familjen på middag idag, nästan det var bara missilen som saknades. Jag skall inte trötta ut Er med vad vi åt men gott var det. Jag kan nämna så mycket att det tog nästan hela dagen att göra iordning.

Nu ska vi ha Alexander och Cassandra en dryg vecka, Jennie och Laurent åker till New York i morgon. Vi ska dela vårt boende mellan Hässelby och Odenplan. Det kommer en del helgdagar framöver så det blir varken hackat eller malet.

En god fortsättning på Er. 



Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards