Alla inlägg under oktober 2008

Av Bent Christiansen - 5 oktober 2008 07:26

Lördagen började som vanligt i mitt fall väldigt tidigt, tio över fem på morgonen. Jag blir inte av med min hosta. En kombination av rökning och förkylning. Jag hostar så att varingarna bågnar, fönsterna alltså. det blir bättre när jag kommer upp och får en cigg och en kopp kaffe. Ciggaretterna är nästa steg i mitt liv att ta bort vet dock inte när än.

Programmet var fullmatat för dagen, byta handfat hos Jessica, leverera växter som vi hade lovat henne, montera ihop en byrå från Ikea hos Jennie, laga middag, Italiensk fiskragu åt alla, handla, köra skräp ja det fanns att göra.

Jag börjar med handfatet. Var hos Jessica vid tio tiden på förmiddagen.

Missilen sprang omkring i pyjamasen full av liv, Morfar kommer! fram med leksakerna här skall lekas. Nu var det ju inte därför jag var där men okey då visst kan vi leka lite. Nu var det dags att börja montera bort det gamla handfatet. Har Ni försökt göra det med en snart tvåårig lten missil krypande mellan ett handfat och en toalett. Inte helt lätt. Tyvärr förstår jag inte allt hon säger, moffa grgl grgl grgl där! Det är säkert bra men vad betyder det?

Alla verktyg, skruvar brickor ja allt är jätte intressant att ta på det kanske går att äta också. Att ta bort handfatet var inga större problem förutom själva upphängningsanordningen. Hur i h.....te får man ut skruvarna. Nu kom hemmafixaren igång. Jessica vi sliter ut dom Fredells ligger inte långt härifrån! Sagt o gjort bort med dom, det gick galant. Förmodligen finns det en väldigt enkel lösning på problemet som varken jag eller Jessica såg. I väg till Fredells, ett antal kronor senare var jag tillbaks i badrummet.

Hur lätt som helst, handfatet på plats, vattnet fungerar, avloppet? inga problem.

Nu sitter det där.

När det var klart styrde jag min kos mot Vasatan, nu skulle det handlas inför middagen hemma hos Jennie. Coop i Vinsta. Marie hade gjort en inköpslista så själva handlingen gick fort. Självklart blev det ett antal kanelbullar, det var ju kanelbullens dag. Nu ringde Skalmans klocka, dags för lunch. En slang på stående fot i Hässelby sen iväg till Jennie.

Kaffe! Kaffe måste man ha när det finns kanelbullar. Nu hade klockan blivit närmare tre och det blir mörkt framåt sex halv sju. Nu gällde det att sätta fart. Alla som har monterat något från Ikea vet att det tar tid. Har man dessutom på sig att det skall vara middag vid sextiden gäller det att sätta fart. Nu kom inte hemmafixaren igång nej detta är min avdelningen, montera möbler det gör jag i sömnen. Inge skryt, är man upplärd av Wallerman himself så fixar man detta. Sagt o gjort. Upp med paketet, sortera alla delarna, räkna skruvar, pluggar och resten av detaljerna.

Sen är det bara att börja skruva. Nu var det det  där med att bara börja. Även här var missilen med. Och inte nog med det, Cassandra och Alexander var även på plats. Morfar var ska den här skruven vara? Va kul med allt papper som ligger på golvet. Vad gör du ? Är det klart snart.

Nu får han spader tänker Ni men icke. Ta det lungt klockan är bara fyra och middagen ska inte vara klar förrän om två timmar. Kvart över fem var byrån klar,

 nåja det saknades några skruvar att sätta dit men det fick vänta till efter middagen. Marie hade skalat potatis så det var bara resten kvar. Hacka lök, purjo fram med fisken,  in i ugnen nu var det bara att vänta.

Det blev en underbar middag, jag hade gjort sås på drygt en liter grädde, det är såsen som är hela grejen i denna maträtt, se under recept Italiensk fiskragu.

Nu hade vi blivit av med en massa saker hemifrån, handfat, växter jag glömde nästan tre stycken gosedjur som jag hade fått av min gode vän skåningen Stefan till alla barnbarnen Tack Stefan. Vad tror Ni händer då?

Jennie har rensat Cassandras leksaker. En hel låda med prylar, leksaker, böcker, prinsessklänning mm. Detta var omöjligt för Jessica att ta på tunnelbanan. Vem tror Ni fick ta hand om sakerna?

Söndagen blir nästan lika dan. Tvättstugan, köra leksakerna till Hammarby, fixa jord mm inför morgondagen. Therese kommer hem, middag, höra en veckas händelser på fyra timmar. SOVA.

Som dom säger vad skönt att få komma till jobbet imorgon och vila upp sig.











Av Bent Christiansen - 2 oktober 2008 07:25

Visst är det en ganska underbar tid vi går till mötes, hög klar luft, vackra färger i moder natur. Det som stör mig är att flickorna klär på sig alldeles för mycket, det blir många gissningar. Tro nu inte att jag har blivit gubbsjuk, jag har alltid varit sån. Åter till den klara fina luften och alla vackra färger.

Tidigare i år fick jag en väldigt fin kamera den hade varit bra att ha nu, tyvärr har den gått sönder och är iväg på reparation. Tänk alla vackra bilder man hade kunnat ta, som denna.

 

 Fint va.

Förhoppningsvis kommer den snart så att jag kan gå ut i vår vackra natur och ta lite höstbilder.

Detsamma gäller gården, höstplanteringen är nästan klar, nu återstår endast nedsättning av vårlökar. Jag har fått ett antal olika lökar som jag inte har en aning om vad det är, ska bli spännande att till våren se hur det blir.

På tal om högt i tak, i morse bad jag Marie att dra åt .... Kungsholmen, hon jobbar där.

Ha en bra dag.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards