Direktlänk till inlägg 11 oktober 2008

Funderingar, min syster och en släpvagn?

Av Bent Christiansen - 11 oktober 2008 06:27

Ibland är skrivandet som en drog, det bara skall skrivas. Oavsett om det finns något att skriva om. Hunden har brutit benet, hustrun är glad, hustrun är sur, barnen skriker, solen skiner, det regnar, vad hände idag? vad hände inte idag? vad tänker jag på ? ja i stort sett om allt. Det mina vänner det är att blogga. Jag har själv varit dålig på detta denna vecka.  Inte bara jag vi är flera. Dock en eloge till Angelica som är väldigt duktig. Men det är klart ligger man hemma med en stor mage har man kanske inte så mycket att välja på. En uppmaning från morbror Bent. TA FRAM HOPPREPET DET ÄR DAGS NU. Om inte för min skull så gör det för Jonas och alla andra i din närhet. Framförallt för min systers skull. Om hon normallt är lite vimmsig, sorry syrran inget ont menat jag älskar dig ändå. så är det inget emot vad hon är nu. Allt skall hinnas med på så kort tid som möjligt, det kan ju hända något. Nu min kära syster ett gott råd från storebror. Ta det lungt det finns inte speciellt mycket du kan göra. Jag vet att det är svårt. Naturen måste ha sin gång. Dock ock jag säger dock finns det massor du kan göra när det är klart. Vill han eller hon  ha pannkakor till frukost ge han eller hon pannkakor. Vill han eller hon leka med Lelles målarpenslar, om dom inte är för torra vill säga, låt han eller hon få göra det. Skulle det vara så att det blir målat på fel ställe eller i fel färg får väl Lelle måla om det är trota alls hans jobb, nåja på pappret i alla fall. En annan  kul grej är att möblera om i köksskåpen. Varför ligger dom här skålarna här dom passar bättre i mammas garderob. Vilka roliga saker det fanns i det här skåpet kan man äta det? Nästa grej är att titta i mammas och pappas fotoalbum. Vilken ful gubbe! Ja ha det är pappa som liten. Låt han eller hon få göra allt detta och mycket mer. Din tid kommer, skämm bort han eller hon så mycket du orkar. Nu en varningens finger glöm inte alla andra runt omkring dig. Era egna barn, vänner, syskon, pappa mm.

Jag är dock övertygad om att du kommer att bli en fantastisk mormor och du Lennart kommer att bli en lika fantastisk morfar. Lycka till bägge två i er nya roll.

Nu till något helt annat. Jag skulle hyra släpkärra igår. Sökte på nätet efter lämpliga uthyrare i närheten. Hamnade till slut på Statoil i Råcksta. Nu är det inte bara att hyra en släpkärra det finns massor av varianter.

Släpvagn, släpvagn med nätgrind, släpvagn med kåpa, skåpsläp t o m 9 kbm, skåpsläp över 11 kbm. Nu bytte dom namn också. Från släpvagn till skåpsläp,  vad är skillnaden? Och förresten vad hände med 10 kbm? Nu kunde man boka via nätet men jag tycker att det är trevligare att ha någon att prata med så jag ringde. Hej jag skulle vilja hyra en släpkärra? Det heter släpvagn. OK.? Vad är skillnaden? Nu började det.

1. En släpvagn är en vanlig släpvagn.

2. En släpvagn med nätgrind har en grind längs bak. Inget på sidorna? Självklart. OK

3. Släpvagn med kåpa är en släpvagn som är täckt.

4. Skåpsläp t o m 9 kbm får lasta just 9 kbm. Vad hände med släpvagnen? Det är samma sak. OK

5. Skåpsläp över 11 kbm får lasta över 11 kbm. Vad hände med 10 kbm? Nu kom det bara en fnysning

Vi kom överrens om att en släpvagn med nätgrind skulle passa mina förehavanden. Har du körkort? Nu lugnar vi oss lite. Självklart har jag körkort annars kan jag väl inte hyra en släpkärra. Släpvagn! va släpvagn! Ok kalla det vad du vill. Det är klart att jag har körkort. Kan jag be att få ditt personnummer? 580516xxxx. Heter du Bent, Kaj eller Evert? Spelar det någon roll? Nej. Varför undrar du? Vi måste fråga.Vad heter du? Nu kom något helt obegripligt. snbkltjghs. Fint. När vill du hyra släpvagnen? Idag tack. Har du bokat? Nej det är därför jag ringer. Ja visst ja. Vilken modell?

Nu började det igen. Vi har ..... stopp vi har gått igenom allt det där. jag vill hyra en idag. Vilken tid? Från ett och framåt. Vi har dyngshyra för 285 kr. 3 dagar kostar 1140 kr. Tack det räcker jag tänkte bara hyra den ett par timmar. Om du har den under 4 timmar kostar det 185 kr.  det räcker.

Nu kom nästa fråga. Vad har du för bil? En Caddy. Då måste du ha en adapter.

Varför då ? Det är inte samma kopplingar för elen på alla bilar. Caddy ja för den delen alla Wolksvagen och Audi kräver en adapter. Nej det har jag inte. Då kommer inte lamporna att fungera. Har Ni så att man kan köpa en hos Er? Nej men det finns på Mekonomen eller Biltema. Finns det någon av dessa butiker i närheten hos Er? Det vet jag inte. Men du kan få låna en av oss. Kostar det extra? Vänta så skall jag fråga min kollega. Den ingår i priset. Kanon då kommer jag efter ett. Vänta så skall jag se om vi har någon! Jag tror att den skall passa den som ligger i lådan. Tror? Jag är nästan övertygad om det. Nästan? Om den inte passar då vad gör jag då? Du får köpa en på Mekonomen eller Biltema. Jag chansar. Klockan ett steg jag in på Statoil i Råcksta. Hej jag har hyrt en släpkärra! En släpvagn menar du? Just det.

Jag skulle behöva en adapter för elen! Jag undrar om vi har någon sådan. Enligt din kollega som jag pratade med i morse sa att Ni hade en. Det var i morse det, det är inte säkert att den är kvar. Kan du titta? Ett ögonblick det piper här borta. Piper? Ja det är en kund som behöver hjälp med att tanka. Men jag var före honom! Det tar bara en minut. Vad kan jag hjälpa dig med? Jag har hyrt en SLÄPVAGN. Vilket namn? Bent Christiansen. Har du körkort? Ja visst. Där har vi dig ja. Hur länge? Under 4 timmar. Det kostar 185 kr. Jag vet. Sen var det det där med adaptern, kan du titta om Ni har någon? Javisst. Så där nu hoppas jag att allt skall fungera. Jag skulle vilja ha hyreskontraktet på firman? Sa du det när du bokade? Nej. Varför inte? Det var ingen som frågade. Vilket namn? Martinis Miljö. Har Ni hyrt här förut? Ja för ca 2 veckor sedan. Ni finns inte med! Va. Ni finns inte med i våra rullar. Vänta så ska jag hämta kvittot från förra gången jag har det i bilen. Här varsågod. Tack. Nu ska det nog gå bättre. Där har vi Er. L. Martinis Miljö, inga problem förra gången, fint. Glöm inte att lämna tillbaka släpkärran före kl 5  annars kostar det extra. Du sa släpkärra! Va? Du sa släpkärra! Heter det inte släpvagn? Vi brukar kalla dom för lite olika ibland.

Mamma mia hjälp. klockan fyra var jag tillbaka med vagnen, gott om tid innan kl 5. Hej här kommer jag med SLÄPVAGNEN som jag har hyrt. Gick allting bra? Jätte bra tack. Då skall vi se, det blir 285 kr. 285 kr? Din kollega sa att det bara skulle kosta 185 kr om jag återlämnade vagnen inom 4 timmar. Bad du specifikt om att bara få hyra den i 4 timmar? Ja. Det framgår inte av kontraktet. Du har hyrt den på ett dygn. Men vi var överrens om bara 4 timmar. Då måste jag skriva om kontraktet, ett ögonblick. Frågar hon om körkort skriker jag. Heter du Bent, Kaj eller Evert? BENT. 4 timmar då skall vi se. Det blir 185 kr. Jag vet.

Jag har ia alla fall lärt mig en sak. Se till att allt är klargjort innan eller det allra bästa köp en egen " VAGN "

Att sen hemresan tog 1 och en halv timme har mindre betydelse.

Lev väl med eller utan " VAGN "

 

 

10 kbm ?????






 

 
 
Ingen bild

Therese

11 oktober 2008 12:48

Jag tycker nästan synd om dig pappa!!

 
Ingen bild

Jessica

11 oktober 2008 20:51

Jag viker mig av skratt!!! hahahaa bland det bästa hitils.

 
Bent Christiansen

Bent Christiansen

11 oktober 2008 22:27

När kommer repliken på din blogg?

http://www.morfar.bloggagratis.se

 
Angelica

Angelica

13 oktober 2008 10:29

Underbara morbror! Detta inlägg hamnar på topp tio! Vilken resa, bara för att hyra en släpvagn?!
Tack för elogen, helt rätt gissat att det faktum jag bara kan gå här hemma och bida min tid är en stark bidragande orsak till hyfsat flitiga inlägg.

http://www.angelica.jarl.dinstudio.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bent Christiansen - 12 februari 2016 15:28

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, ville bara försöka komma igång igen.   Ha de ...

Av Bent Christiansen - 3 december 2013 08:54

Visst är det otroligt vad vi människor har skapat, flygplan, rymdraketer, diverse mediciner mot olika åkommor mm. Vi har även skapat ett forum där vi inte behöver se varandra i ögonen för att kommunicera, internet. Ibland är det riktigt hemskt. Vi ...

Av Bent Christiansen - 24 november 2013 08:39

Varsågod Bryggarbiff4 personer 600 g rostbiff 3 gula lökar Mörkt öl ca en burk 1 dl mjöl 1 tsk cayennepeppar SaltPeppar Gör så här Skär köttet i skivor ca 2 cm tjocka, blanda mjöl och cayennepeppar, vänd biffarna i mjölblandningen s...

Av Bent Christiansen - 9 november 2013 11:08

Vilka härliga ytor.   Tyvärr gjorde man källarkontor av det men tänk,,,,,           Ha de ...

Av Bent Christiansen - 30 september 2013 14:26

Här får du lite bilder från "Din " tunnel.   Kolla in lastbilen !         Ha de   ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12
13
14
15 16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards