Alla inlägg under februari 2008
Ingredienser:
1 dl färdig majonnäs
2 msk crème fraiche eller kesella (10 procent fett)
1 tsk worchestershiresås
1 tsk ljus dijonsenap
1/2 tsk pressad citron
salt och peppar
ca 125 g pickels Blanda majonnäsen med alla ingredienserna. Pickelsen ska vara väl avrunnen och ganska smått skuren. Låt stå kallt innan servering.
Pappa fyllde 77 i lördags, vad ger man till någon som har uppnått en sådan aktningsvärd ålder. Inte en glasskål, inte en tavla att hänga på väggen. Det finns för övrigt ingen plats att hänga den på det är fullt överallt. Pappa om du vill ha en tavla nästa gång du fyller år får du först tala om för mig var du skall hänga den. Funderingarna var många innan vi slutligen kom på lösningen. Danskt smörrebröd, lite tulpaner samt en flaska vin. För Er som inte vet det så finns det en utmärkt liten affär på Stockholms central som säljer Danskt smörrebröd, Jacobs Take Away. Ni hittar deras adress under länkar. 3 stycken valfria för 80 kronor, egentligen rena rånet men jag kan garantera att det smakade bra. Vi som hade fördelen att åtnjuta detta var jag, Marie, Therese, Micke och pappa. Vilken fest, rostbiff, kräftstjärtar, leverpastej, sill mm. Allt detta intogs tillsammans med vin, skall egentligen vara öl och snaps om det skall göras på Danskt vis. Självklart drack jag alkoholfritt vilket kan verifieras av de övriga deltagarna.
Jag kommer med jämna mellanrum att lägga ut lite olika recept på den här sidan. Skall även försöka samla alla under rubriken recept. Om det är någon som har ett gott recept att dela med sig av så skicka det gärna till mig via en kommentar, eller ni som har min mailadress via email
För övrigt så fortskrider behandlingen som vanligt, jag har blivit av med en medicin och halverat en annan en positiv väg framåt.
Nu längtar jag efter sol, mycket sol och gärna lite värme också. Så håll ut den 30 mars börjar sommartiden och med den förhoppningsvis våren.
Väl mött.
4 personer
600 g fläskfile
2 vitlöksklyftor
1 dl balsamvinäger 3 msk flytande honungsmör eller olja att steka i
salt, flingsalt, svartpeppar
Tryffelkantareller200 g rimmat sidfläsk
1 syrligt äpple
200 g rensade kantareller
2-3 tsk tryffelolja
1 påse rucola ca 50 g
Gör så här1, Skala och finhacka vitlöken. Låt koka ihop med balsamvinägern, honung, 2 krm salt och 1 krm peppar, ca 3 minuter.
2. Sätt ugnen på 175 grader. Putsa fläskfilen fri från hinnor. Bryn runt om i panna i ½ msk smör eller olja. Salta, peppra och pensla på lite sås. Lägg köttet i en ugnssäker form och stek i ugn 20-25 minuter tills innertemperaturen når ca 67 grader.
3. Fintärna fläsk och äpple. Stek fläsk och kantareller knaprigt i panna och låt rinna av på papper. Blanda med äpple, tryffelolja och rucola.
4. Skiva fläskfilen och ringla över såsen. Toppa med tryffelkantarellerna. Strö över lite flingsalt och svartpeppar .
Sätt ugnen på 175 grader. Skala 800 g potatis och 200 g jordärtskocka och skär i ½ cm tjocka skivor. Skala och skiva 5 chalottenlökar. Fräs lök och ½ påse bladspenat ca 40 g lätt i pannan med lite smör. Varva detta med rotsakerna i en smord form och krydda med 2 krm salt och 2 krm peppar. Häll över 2 ½ dl färdig ostsås och strö över 1 dl parmesanost. Tillaga i ugn ca 50 minuter tills rotsakerna är mjuka
Hej
Detta är något helt nytt för mig, alla gör det sägs det men för mig känns det konstigt.
Mycket har hänt framförallt under det senaste året, och det är lite om det samt vad som händer framöver som jag tänkte skriva om.
Vi hörs.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
|||||||
4 |
5 |
6 | 7 |
8 |
9 |
10 |
|||
11 |
12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 |
|||
18 |
19 |
20 |
21 |
22 |
23 | 24 | |||
25 | 26 |
27 |
28 |
29 |
|||||
|