Alla inlägg den 1 februari 2009

Av Bent Christiansen - 1 februari 2009 08:49

Veckan som kommer kan bli en vändning, jag ska träffa Citronen. Citronen är min gamla chef från Kina. Han jobbar med olika uppdrag att gå igenom projekt. Följer upp att det som kunden har beställt också levereras. Min roll skulle kunna vara att gå igenom offerter gällande inredning och andra lösa inventarier. Jag ska fråga honom när vi träffas om jag får skriva om hur han fick namnet Citronen. Se tidigare inlägg.

Lördagen blev en konstig dag. Vi var uppe tidigt, städade, gick ut en sväng och handlade. När klockan var två åt vi en blandning av frukost, lunch och tidig middag. Hemlagad fläskfile Oscar, ni vet med pommes, sparris, kräftstjärtar och bearnaise. Vad lagar man då till kvällsmat ? Det blev varsin räkmacka. Men jag måste medge att det blev lite konstigt.

I veckan som kommer startar även årets möbelmässa, det är 28 året på raken som jag går. Tidigare var mässan nästan enbart för bara vanliga möbelhandlare. I dag är det en mässa för inredning och design. Den offentliga sidan har nästan helt tagit överhand. På både gott och ont. Det som brukar vara trevligast är att titta på är alla elever från konstfack som ställer ut sina alster. Det kan vara vad som helst. Carl Malmstens skola är också kul att titta på. Sen träffar man många gamla kolleger i branschen, efter nästan trettio år i möbelsvängen har man skaffat sig en och annan kontakt. På åttiotalet flödade spriten i montrarna och den ena festen avlöste den andra på kvällstid. Jag brukade skoja med Marie och säga på tisdagen samma vecka som mässan startade att vi ses på söndag. Så var det nästan. I väg på morgonen, ramla in hemma mitt i natten i väg igen på morgonen. Så där var det hela veckan. Tur att det har lugnat ner sig.


Chef Laurent vart tog du vägen ?  


Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards