Direktlänk till inlägg 11 april 2008

Italiensk fiskragu

Av Bent Christiansen - 11 april 2008 07:44

Ett av mina favorit recept. Snåla inte med timjan det blir en fantastisk smak.


Smaklig måltid.


 Italiensk Fiskragu 4 personer 

                      4-600 g fisk (Torsk, kolja eller Sej)

                      1 citron

                      salt

                      vitt vin 1,5 dl eller matlagningsvin 1,0 dl

 

                      1 gul lök

                      1 purjolök ca 1 dm av det vita

                      200 g champinjoner burk eller färska

                      mjöl till redning

                      ca 5 dl grädde

                      gräddost ca 1 dl

                      salt

                      svartpeppar

                      timjan              

                       Till garnering 

                      Hela tomater på burk eller färska

                       Tillagning 

Skjölj fisken, lägg den i en smord eldfast form, salta pressa saften av en citron över fisken, slå på vinet.

Täck formen med folie koka fisken i ugnen i 225 grader ca 10-15 minuter eller tills fisken har blivit vit och skivlar sig.

  Såsen 

Hacka lök, purjo och champinjoner fräs blandningen med smör eller margarin i en kastrull tills den blir mjuk.

Slå över lite mjöl rör om och häll på spadet från fisken och späd ut med grädden tills du får en lagom jämn och fin sås, ungefär som en bechamel.

Bland i osten, såsen skall inte koka endast sjuda, smaksätt med salt, svartpeppar och timjan. Fördela såsen över fisken och gratinera i ugn ca 5-6 minuter.

  Garnering 

Värm tomaterna i en kastrull, garnera fisken.

 

Servera med kokt potatis.

 

                                                  
            

  
 
 
Lina

Lina

11 april 2008 18:03

Det där är ju min favvis! Var dock längesedan, skärpning Christiansens.

http://www.linaelsa.blogg.se

 
Ingen bild

Therese

11 april 2008 18:40

ÅH, det är så smarrans..

 
Bent Christiansen

Bent Christiansen

12 april 2008 08:41

Välkommen så skall jag visa hur ni gör

http://www.morfar.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Jessica

12 april 2008 18:02

Åh så gott. Är nog den bästa fiskrätten jag känner till.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Bent Christiansen - 12 februari 2016 15:28

Vet egentligen inte vad jag ska skriva, ville bara försöka komma igång igen.   Ha de ...

Av Bent Christiansen - 3 december 2013 08:54

Visst är det otroligt vad vi människor har skapat, flygplan, rymdraketer, diverse mediciner mot olika åkommor mm. Vi har även skapat ett forum där vi inte behöver se varandra i ögonen för att kommunicera, internet. Ibland är det riktigt hemskt. Vi ...

Av Bent Christiansen - 24 november 2013 08:39

Varsågod Bryggarbiff4 personer 600 g rostbiff 3 gula lökar Mörkt öl ca en burk 1 dl mjöl 1 tsk cayennepeppar SaltPeppar Gör så här Skär köttet i skivor ca 2 cm tjocka, blanda mjöl och cayennepeppar, vänd biffarna i mjölblandningen s...

Av Bent Christiansen - 9 november 2013 11:08

Vilka härliga ytor.   Tyvärr gjorde man källarkontor av det men tänk,,,,,           Ha de ...

Av Bent Christiansen - 30 september 2013 14:26

Här får du lite bilder från "Din " tunnel.   Kolla in lastbilen !         Ha de   ...

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards