Direktlänk till inlägg 11 april 2008
Ett av mina favorit recept. Snåla inte med timjan det blir en fantastisk smak.
Smaklig måltid.
4-600 g fisk (Torsk, kolja eller Sej)
1 citron
salt
vitt vin 1,5 dl eller matlagningsvin 1,0 dl
1 gul lök
1 purjolök ca 1 dm av det vita
200 g champinjoner burk eller färska
mjöl till redning
ca 5 dl grädde
gräddost ca 1 dl
salt
svartpeppar
timjan
Till garneringHela tomater på burk eller färska
TillagningSkjölj fisken, lägg den i en smord eldfast form, salta pressa saften av en citron över fisken, slå på vinet.
Täck formen med folie koka fisken i ugnen i 225 grader ca 10-15 minuter eller tills fisken har blivit vit och skivlar sig.
SåsenHacka lök, purjo och champinjoner fräs blandningen med smör eller margarin i en kastrull tills den blir mjuk.
Slå över lite mjöl rör om och häll på spadet från fisken och späd ut med grädden tills du får en lagom jämn och fin sås, ungefär som en bechamel.
Bland i osten, såsen skall inte koka endast sjuda, smaksätt med salt, svartpeppar och timjan. Fördela såsen över fisken och gratinera i ugn ca 5-6 minuter.
GarneringVärm tomaterna i en kastrull, garnera fisken.
Servera med kokt potatis.
Vet egentligen inte vad jag ska skriva, ville bara försöka komma igång igen. Ha de ...
Visst är det otroligt vad vi människor har skapat, flygplan, rymdraketer, diverse mediciner mot olika åkommor mm. Vi har även skapat ett forum där vi inte behöver se varandra i ögonen för att kommunicera, internet. Ibland är det riktigt hemskt. Vi ...
Varsågod Bryggarbiff4 personer 600 g rostbiff 3 gula lökar Mörkt öl ca en burk 1 dl mjöl 1 tsk cayennepeppar SaltPeppar Gör så här Skär köttet i skivor ca 2 cm tjocka, blanda mjöl och cayennepeppar, vänd biffarna i mjölblandningen s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
6 |
||||
7 |
8 |
9 |
10 |
11 | 12 |
13 | |||
14 |
15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
20 | |||
21 |
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
|||
28 |
29 |
30 |
|||||||
|